dimarts, 17 de febrer del 2015

Mas encarrega a Viver Pi-Sunyer les estructures d’Estat

17/02/2015
Estructures d'Estat

Mas encarrega a Viver Pi-Sunyer les estructures d’Estat

El president crea el comissionat per a la transició nacional per tenir resultats concrets abans de les eleccions del 27-S

Pep Lloveras (Barcelona)
El Singular
Artur Mas ha creat el comissionat per a la transició nacional, que estarà liderat per Carles Viver Pi-Sunyer –actual president del CATN- i que dependrà de la conselleria de Presidència, per preparar i desplegar les estructures d’Estat. El president de la Generalitat impulsa així un dels objectius del seu govern a set mesos de les eleccions del 27 de setembre. Igualment, Mas ha anunciat també la instauració del comissionat de la transparència, que dirigirà Núria Bassols –magistrada en excedència al TSJC- i que dependrà de Governació. Els comissionats són una mena de viceconselleries i els seus directors tenen dret a acudir a les reunions del govern.

Després del consell executiu de cada dimarts, i amb certa sorpresa, Mas ha comparegut davant els mitjans per informar de les dues noves incorporacions i explicar deu plans estratègics que afecten a gairebé tots els departaments d’ara fins el 27-S. “Els propers mesos s’han d’aprofitar a fons, amb mesures noves o accelerant el que ja hi ha en marxa”, ha indicat el líder de CiU. De la transició nacional, Mas ha subratllat que s’acabarà de desenvolupar la hisenda pròpia i la seguretat social catalana. El president s’ha compromès ha passar-ne balanç a finals de juliol.

Programes per combatre l’atur


Els altres vuit punts que ha presentat Mas se centren bàsicament en polítiques socials. El primer, és la concreció urgent de projectes de llei per a la creació d’ocupació. En destaca la modernització del Sistema d’Ocupació de Catalunya (SOC), i un nou programa per combatre l’atur juvenil, d’entre 16 i 25 anys, que s’hi destinaran 80 milions d’euros. “El primer objectiu és arribar als comicis amb menys aturats que quan vam entrar al govern el 2010. No podrem complir fixar a la meitat el percentatge que va deixar el tripartit, però cal recordar la duríssima recessió que vam viure fins el 2013. El segon objectiu és que s’incrementin els contractes fixes, de qualitat, i que superin els temporals”, ha assenyalat.

Així mateix, en un segon punt, hi haurà un pla de lluita contra la pobresa i per a la inclusió social. El tercer aspecte estratègic, és un pla de suport a les famílies, benestar social i habitatge. Altres eixos del govern en aquest tram final de la legislatura, són noves polítiques al servei del teixit industrial i empresarial català, mesures per millorar l’educació, un impulsa de la llei per a la no discriminació, el reforç de l’acció exterior 2015-2018 i un pla d’infraestructures estratègiques.

Sobre d’altres qüestions, com la declaració d’ahir de Francesc Cabana davant la comissió del Parlament contra el frau fiscal, ha recalcat que les paraules del cunyat de Jordi Pujol abonen que ell no podia saber que l’expresident tenia diners per legalitzar a Andorra, com s’ha insinuat des d’alguns sectors. “No ho sabia ni la família més propera. Com podia saber-ho jo?”, ha exclamat després de quasi dues hores de roda de premsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada