dijous, 19 de febrer del 2015

'Les Falles' retiren la màxima distinció a Franco 40 anys després de la seva mort

....LA FAIXA VA REBAIXA...!!! , I JA ÉS HORA.
19/02/2015
espanyolisme

'Les Falles' retiren la màxima distinció a Franco 40 anys després de la seva mort

madrid franco
Imatge del dictador Francisco Franco, encara avui homenatjat a Madrid

L'Ajuntament de València va rebutjar els informes de la Universitat per retirar honors a 24 franquistes

Alèxia L. Ferret
El Singular
El ple de la Junta Central Fallera (JCF) de València ha aprovat per retirar el 'bunyol de brillants', la màxima distinció fallera de l'època, concedit el 1947 a l’excap de l'Estat espanyol, Francisco Franco. L'òrgan rector de la festa, que presideix un regidor de govern de l'Ajuntament de València, ho fa 40 anys després de mort el dictador.

La distinció, creada expressament per a l'ocasió, va ser proposada pel llavors president de l'organisme faller, Clemente Cerdá, i aprovada pel ple la JCF el 6 de maig de 1947, tres dies abans de la visita que Franco va realitzar a València el 9 de maig del mateix any.

L'Ajuntament de València va rebutjar els informes de la Universitat de València per retirar honors a 24 franquistes. Va demanar més dictàmens jurídics abans de revocar les distincions a Franco, Carrero Blanco i altres 22 il·lustres de la dictadura.

Llarga resistència

36 anys després de l'arribada de la democràcia a Espanya, la capital manté com a alcalde honorari a Adolfo Rincón de Arellano, exalcalde de la capital i figura fonamental en l'exaltació de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió efectuada per la Dictadura franquista. Són encara fills adoptius de València Antonio Aranda Mata (general colpista que va ocupar València), Carlos Asensio Cabanillas (un altre general colpista) o Ramón Laporta Girón (inspector general del Moviment de 1937 a 1943).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada