divendres, 13 de febrer del 2015

Els tics de 'vella política' de Podemos

12/02/2015
Cas Monedero

Els tics de 'vella política' de Podemos

Sense títol
El secretari d'organització de Podemos, Sergio Pascual.

El secretari d'organització afirma que "no es donen les condicions" per cessar Monedero, tot i els seus problemes fiscals

Xavier Lladó
El Singular
Els tics de 'vella política' continuen aflorant a Podemos. El secretari d'organització ha afirmat aquest dijous que, tot i els seus problemes fiscals, "no es donen les condicions" per estudiar en l'Executiva del partit el cessament del secretari de Procés Constituent i Programa, Juan Carlos Monedero, i alhora ha assenyalat que la decisió de dimitir correspon únicament a ell.

Monedero ha hagut de fer una declaració paral·lela per regularitzar un frau fiscal pels ingressos que va percebre per assessorar governs llatinoamericans que no havia declarat a la Hisenda; Ho va fer dues setmanes després que es descobrís i l'endemà que l'advertís el ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro.

Tot plegat ha obert una crisi al partit. Nombrosos militants i simpatitzants ho han denunciat als fòrums de discussió de la formació amb retrets i peticions de dimissió contra el número 3 de la formació. L'enorme debat que ha creat ho palesen els més de 600 comentaris al fòrum de discussió oficial de la formació, 'Plaza Podemos'.

Però el secretari d'organització de la formació secunda Monedero i assegura que no es donen les condicions perquè hagi de dimitir. "Si ell fa una avaluació davant la pressió que està rebent i pren una decisió, el avaluaríem, però a dia d'avui no hi ha res", ha deixat clar.

Així mateix, Pascual ha defensat que el 'número tres' de la formació ha donat explicacions suficients i que les seguirà donant. "Sempre s'ha mostrat a disposició dels periodistes", ha insistit.

Preguntat sobre quan mostrarà els treballs que va realitzar com a assessor per a diversos governs llatinoamericans, pels quals va rebre més de 400.000 euros, així com les factures d'aquests, Pascual ha explicat que no és "tasca intranscendent" i que porta el seu temps aconseguir que els organismes que li van contractar l'autoritzin a fer públics documents de caràcter confidencial. "Ho està intentant, perquè li interessa que es vegi que és tan net com és", ha postil·lat.

L'última intervenció de Monedero en un acte públic va tenir lloc durant el míting que Podemos celebrar a la Puerta del Sol el dissabte 31 de gener a manera de tancament de l'anomenada 'Marxa del Canvi' que va convocar el partit a Madrid.

Dos dies abans, en un míting a Leganés (Madrid), Monedero li va llançar un missatge al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques: "Montoro, Em vols fer por? No et tinc por, tinc els meus comptes molt en regla i pagats tots els meus impostos i encara que vulguis espantar, no em faràs venir por", ha avisat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada