dijous, 5 de febrer del 2015

Setanta-cinc mil euros en canvi d'espanyol?

Dimecres  04.02.2015  20:25

Setanta-cinc mil euros en canvi d'espanyol?

Cinc famílies reclamaven indemnitzacions oneroses a la Generalitat · Adduïen que els fills no rebien l'educació vehiculada en espanyol

VilawebFa dues setmanes que es va fer públic que la Generalitat de Catalunya hauria de pagar una indemnització de tres mil euros a una família que reclamava l'ensenyament vehiculat en espanyol a Catalunya. El jutge, tal com va informar el Mundo i Europa Press, va decidir que ja no era possible d'aplicar la sentència, però que en canvi la família hauria de rebre aquella indemnització. La sentència no és ferma, i la Generalitat hi recorrerà. Avui VilaWeb ha sabut de fonts implicades que no era pas l'única família que demanava diners. I que en alguns casos reclamaven més de setanta-cinc mil euros.
Segons aquestes fonts, fins avui hi ha hagut cinc reclamacions patrimonials pel fet de considerar que els havien vulnerat el dret de rebre ensenyament en llengua espanyola. Els imports que reclamaven aquestes cinc famílies no eren pas menors: 76.500 euros, 64.500, 61.750, 25.537,5 i 52.375. En tots aquests casos ja hi sentències de desestimació dictades pel TSJC i, per tant, són favorables a la Generalitat.
Finalment, hi ha tres casos més: tres famílies que, pel mateix concepte, reclamaven deu mil euros. Dues d'aquestes peticions ja han estat desestimades. N'és un cas Francisco Ribas, un militant del PP d'Osona. La tercera família, segons les fonts, encara resta pendent de resolució judicial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada