dimarts, 10 de febrer del 2015

El vol de Gaudí

A VISTA D'OCELL

El vol de Gaudí

Un vídeo ofereix insòlites perspectives de la torre Bellesguard amb l'ajuda d'un 'drone'

Volant per la torre Bellesguard de Gaudí gràcies a un 'drone'.
EL PERIODICO
CRISTINA SAVALL / BARCELONA
Dilluns, 9 de febrer del 2015 - 15.06 h
La torre Bellesguard, el castell que Antoni Gaudí va edificar entre el 1900 i el 1909, és la protagonista d'un preciós vídeo de prop de dos minuts filmat amb l'ajuda d'un 'drone'. Els plans des de l'aire mostren vistes insòlites d'aquesta mansió ubicada a la falda de la serra de Collserola.
La creu de quatre braços que corona la teulada, els enreixats modernistes de ferro forjat a les portes i les finestres, el jardí de palmeres, les piscines de les luxoses cases que envolten la finca, la verticalitat de l'edifici, la façana amb les seves textures de pedra, els mosaics de colors..., qualsevol detall cobra una altra dimensió a vista d'ocell.
La torre va obrir al públic algunes habitacions fa més d'un any, i és un dels pocs edificis de l'arquitecte que segueix habitat pels seus propietaris, la família Guilera. "D'entre totes les obres de Gaudí, Bellesguard és la que té més història. Gràcies a l'abundància de les aigües subterrànies i la puresa de l'aire, aquest espai sempre ha estat habitat".
"Es va convertir en residència reial el 1408 quan el rei Martí I l'Humà es va instal·lar a viure a Bellesguard fins a la seva mort el 1410. Als voltants de l'edifici, encara s'hi poden trobar les empremtes medievals del palau i de les seves muralles", explica Pol Gago Guilera, nét dels propietaris de la finca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada