dimarts, 10 de febrer del 2015

El Comú denuncia que La Caixa va privilegiar Ros amb targetes de crèdit durant 6 anys

QUE S'HO FACIN MIRAR...!!!

El Comú denuncia que La Caixa va privilegiar Ros amb targetes de crèdit durant 6 anys

Assegura que l'entitat bancària va donar crèdits per valor de 300.000 euros i targetes per ell i la seva família per un import de 26.000 euros En total, l'alcalde de Lleida hauria gaudit de 708.000 euros en sis anys

, Lleida | Actualitzat el 10/02/2015 a les 11:29h

El Comú ha denunciat avui una connivència entre Ros i La Caixa Foto: Àlvar Llobet

Àngel Ros va rebre privilegis de La Caixa del 2006 al 2011. Així ho ha denunciat aquest dimarts el Comú de Lleida, que assegura que durant aquests sis anys l'alcalde de Lleida i la seva família van gaudir de crèdits i targetes.

Entre aquests anys, el paer en cap va rebre, segons el Comú, un crèdit hipotecari de 300.000 euros, targetes per ell i la seva família per un import que puja a 26.000 euros i dos crèdits oberts que el 2007 per valor de 30.000 euros cadascun. En aquest sentit, la plataforma que pretén presentar-se a les eleccions municipals apunta que l'any que l'alcalde va gaudir de més crèdit, el 2007, va ser l'any en que el polític socialista "va adquirir més de 5.000 accions de La Caixa".

Entre les contraprestacions s'hi troben, segons el Comú, l'autorització per tal que un familiar de Ros "gaudís d'un límit de crèdit en descobert per 25.000 euros". Els portaveus de la formació, Jordi Cipriano i Sergi Talamonte, han assegurat que en el total dels anys que han investigat, Ros i la seva família van gaudir d'un total de 708.000 euros entre crèdits, targetes, límits de descobert i avals. Els portaveus han assegurat, no obstant, que aquests privilegis en targetes no es poden equiparar al cas de les 'targetes black' que ha esquitxat els exdirectius de Bankia.

La Caixa mou 141 milions dels lleidatans cada any segons el Comú

El vincle entre Ros i La Caixa no es queda només en l'aspecte personal. Segons el Comú, la Paeria de Lleida permet que passin cada any per les mans de La Caixa "més de 141 milions d'euros sense que hi hagi cap contracte que reguli la col·laboració entre el consistori i aquest banc". En aquesta tessitura, la plataforma electoral assegura que aquesta relació només es fonamenta en un conveni formalitzat el 2005 "que després s'ha anat renovant com a mínim tres cops sense que no hagi passat mai pel ple municipal".

Aquests diners es deriven en la seva major part de la gestió de les nòmines dels treballadors, dels impostos municipals i de les sancions de trànsit. D'aquesta manera, el Comú lamenta aquesta connivència entre l'administració lleidatana i La Caixa "sense que no hi hagi hagut cap concurs públic ni que l'oposició hagi denunciat aquests fets".

El 45% de l'amortització de crèdit de la Paeria, per La Caixa

La gestió d'aquests diners es complementa, a més, amb l'amortització del deute de la Paeria. En aquest cas, el Comú destaca que La Caixa rep el 45% d'aquesta amortització, que es tradueix en 4,8 milions d'euros anuals segons dades de l'Observatori Ciutadà Municipal de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada