diumenge, 22 de febrer del 2015

Les set virtuts que, segons Mas, ha de tenir la república catalana

Les set virtuts que, segons Mas, ha de tenir la república catalana

Estratègia de l'equip del president per bastir la idea del projecte de país

Especial: Eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015

, Palau de la Generalitat /Seva | ND 22/02/2015 a les 18:07h
 
Nova estratègia de l'equip de CiU, de Govern i de l'entorn d'Artur Mas per argumentar la defensa d'un estat independent amb un vernís d'ideari social i utilitarista. Aquesta setmana, Mas ha començat a repetir un discurs que inclou la definició del que, segons la seva tesi, hauria de ser la Catalunya Estat. Una definició que es fonamenta en set conceptes: justícia, transparència, dinamisme, creació, innovació, cultura i civisme.

Amb l'habilitat de l'argot convergent – la seu del carrer Còrsega és una mina imparable en la creació d'eslògans i conceptes- i l'ànima d'un dels ideòlegs més influents i destres en la figura del president, Agustí Colomines, Mas ha repetit durant dos dies seguits les “virtuts” que, segons ell, hauria de tenir una virtual Catalunya independent.  “La Catalunya que hem de construir ha de ser justa, perquè hi ha moltes injustícies; transparent – és evident que d'irregularitats n'hi ha hagut massa- ha de ser creativa, dinàmica, innovadora en l'economia i en la societat i, sobretot, ha ser un país culte i cívic”, ha assegurat Mas en les dues darreres intervencions públiques.

Un discurs que ha repetit en dos escenaris diferents però molt importants per a Mas. El primer cop en la inauguració de l'any de les Biblioteques d'aquest divendres a Palau. Un acte de memòria a un dels seus referents polítics: la Mancomunitat. I, a l'endemà, a Seva, Osona, a la tradicional convenció municipal que CDC celebra cada any. Davant dels candidats, alcaldes i regidors, Mas va repetir com el que s'albira que serà un mantra en el nou evangeli electoral de CDC en el cicle que s'ha obert fins les plebiscitàries del 27-S.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada