dijous, 19 de febrer del 2015

Unió s'absté ara davant el pacte antiterrorista

19/02/2015
Lluita antiterrorista

Unió s'absté ara davant el pacte antiterrorista

Bernat Vilaró
El Singular
El pacte antijihadista ha superat el tràmit al Congrés dels Diputats amb els vots del PP i PSOE. No han tingut més suport ja que, finalment, CiU ha optat conjuntament per l'abstenció. D'aquesta manera, Unió ha canviat el seu vot respecte l'admissió a tràmit de la llei -va votar-hi en contra, i Convergència va abstenir-s'hi-.

Així, en la votació definitiva de la llei, tant els diputats de CDC com els d'UDC s'han abstingut. També ha optat per l'abstenció UPyD, mentre que ERC, Esquerra Plural, Amaiur, el BNG i el PNB hi han votat en contra. Així, la llei ha obtingut 273 vots a favor, 27 en contra i 19 abstencions.

El portaveu de CiU al Congrés, Jordi Jané, ha reiterat la voluntat de la federació nacionalista en la lluita antiterrorista, però alhora ha criticat el fons i la forma de la iniciativa que s'ha sotmès a votació avui al Congrés. El líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ja havia avançat, aquest mateix matí en una entrevista a TVE, que la federació nacionalista no donaria suport a la proposta de llei si es votaven tots els seus punts conjuntament, al·legant que el seu grup té dubtes en alguns aspectes, com la cadena perpètua. Entre els punts crítics, també hi ha que es consideri delicte de terrorisme la subversió de l'ordre constitucional, una qüestió molt sensible per a la federació arran de les querelles pel 9-N. 
 
Duran ha assegurat que 12 dels 18 punts del text són "positius i imprescindibles" però, en canvi, ha manifestat dubtes sobre els restants. "Això no ens permetrà votar globalment el conjunt de la llei", ha avisat poc abans que es materialitzés l'abstenció el líder democratacristià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada