diumenge, 22 de febrer del 2015

El pla de treball dels Mossos per preparar la«desconnexió»

El pla de treball dels Mossos per preparar la«desconnexió»

Interior haurà de bastir per abans del 15 de juliol un projecte d'unitats de control fronterer, informació antiterrorista, registre d'identitat, control de la immigració, control d'armes i ciberdelinqüència

També s'obriran contactes amb la Interpol i Europol

Especial: Eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015

, Parlament/Palau de la Generalitat | ND 20/02/2015 a les 00:25


Informe per a Interior del Govern Foto: QS/ND
Als tècnics dels Mossos se'ls gira feina. Així es desprèn d'un document de treball que té el Govern sobre la taula, i al que ha tingut accés Nació Digital, per bastir els cossos especialitzats de la policia catalana que caldran per fer efectiva la “desconnexió” que va citar Artur Mas dimarts d'aquesta setmana per una victòria independentista el 27-S.

Segons aquest document, Interior haurà de tenir en perfecte estat de revista el 15 de juliol un informe per crear sis unitats essencials de la policia per posar en marxa un  futur estat català: control fronterer, informació antiterrorista, registre d'identitat, control de la immigració, control d'armes i de ciberdelinqüència.

Unitat de control fronterer

El pla del Govern passa per la creació d'una unitat de control fronterer que “haurà d'estar especialitzada en el control del territori nacional i de frontera externa de la IE, sigui marítima, terrestre o aèria”.

Unitat d'informació antiterrorista

Aquesta brigada haurà “d'establir estratègies de coordinació amb les agències internacionals especialitzades per combatre el terrorisme internacional i prevenir les eventuals conductes terroristes, relacionades amb l'islamisme radical gihadista o salafista.

Unitat de registre de la identitat

Aquesta secció policial tindrà la missió de “dur a terme el registre de les dades d'identitat personal, passaports, automòbils i conductors que pugui gestionar la transferència de dades des del govern espanyol i assegurar la coordinació internacional”.

Unitat de control de la immigració 

Creació d'una secció de policíaca especialitzada en el “control de moviments migratoris legals i il·legals d'acord amb els criteris de la UE”.

Unitat de Control d'armes

Aquesta unitat estaria especialitzada en el “control del comerç i tinença d'armes, formació, permisos i adquisició de material tècnic necessari”.

Unitat contra la ciberdelinqüència

Aquesta unitat hauria de “combatre la ciberdelinqüència en coordinació amb els centres TIC de Catalunya i amb l'European Cybercrime Center”.

Internacionalització dels Mossos

D'altra banda, aquest informe de treball també insisteix en encetar de manera imminent els “contactes i obrir negociacions” abans del 15 de juliol per tal que la policia catalana entri a formar part de l'Europol i la Interpol.

Notícies relacionades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada